Ndërtesa më e lartë në Gjermani shembet nga shqiptarët(Video)

Posted by

36Kompania gjermane “AWR-Abbruch” e vëllezërve Viqa nga rrethi i Ferizajt ka bërë në orët e paradites të së dielës shkatërrimin e kontrolluar të njërës prej ndërtesave më të larta në Evropë.
Është fjala për ndërtesën 120 metra të lartë të selisë së Universitetit të Frankfurtit e njohur me emrin “Afe-Turm”, e cila ishte ndërtuar në vitin 1972.
Ky rrënim është konsideruar si më i madhi dhe më spektakolari, që është bërë deri më tani ndonjëherë në Evropë. Operacioni bëhej aq më i ndërlikuar për faktin se fare pranë ndërtesës, gjenden ndërtesa të tjera banimi, stacione hekurudhore etj.
Për këtë arsye është dashur të evakuohet i gjithë perimetri prej 250 metrash nga vendi i shpërthimit. Pastaj gjithçka ka shkuar sipas mënyrës së paraparë. Pas 9 sekondash, ndërtesa gjigante nuk ekzistonte më. Rreth 30 mijë kureshtarë e kanë ndjekur nga afër këtë spektakël të rrallë.

http://www.youtube.com/watch?v=BVax01lUxtc

Postimet me teme te ngjajshme

comments

try {Histats.start(1,2296885,4,24,200,50,"00000001");Histats.track_hits();} catch(err){};